Sıcak bir günde veya egzersiz sırasında terleme beklenir, ancak koltuk altlarınızın koşullarınıza bakılmaksızın aşırı derecede terlediğini fark ederseniz, koltuk altı hiperhidroz adı verilen bir durumdan muzdarip olabilirsiniz. Aşırı terleme sadece rahatsızlık veya utanç verici olmaktan öte bir şeydir, kişinin sosyal durumlardan veya iş fırsatlarından kaçınmasına ve hatta kıyafetleri lekeleyip bozmasına neden olabilir. Terleme tedavisi, en etkin ve kolay yöntemi ter bezlerinin bulunduğu bölgeye botoks enjekte ederek yaklaşık 6-8 ay boyunca ter üretiminin durdurulması ile yapılır.
Botox bir nöromodülatördür, yani kas hareketini uyaran elektrik sinyallerini bloke eder. Botoks en çok yüzdeki kas dokusunu felç ederek kırışıklıkları azaltmak için kullanılır, ancak aynı zamanda migren, kas spazmları ve vücudun diğer bölgelerindeki terlemeyi tedavi etmek için de kullanılabilir. Botulinum toksini, vücudun ter bezlerini “açmaktan” sorumlu olan sinir sistemindeki kimyasalın salgılanmasını geçici olarak bloke edebilen doğal, saflaştırılmış bir proteindir. Botulinum toksini, bu kimyasal haberciyi bloke ederek veya kesintiye uğratarak, enjekte edildiği bölgede terlemeyi “kapatır”.
Ter bezlerine Botoks enjekte ederek, hastalar yaklaşık altı ay boyunca ter üretiminde belirgin bir azalma yaşayacaklar. Botoks, aşırı teri hafifletmek için geçici bir seçenektir ve sonuçları korumak için tekrar edilebilir veya “rötuş” yapılabilir. Her seansta, minimum rahatsızlık sağlamak için terli alanların her birine çok ince iğnelerle enjeksiyon yapılması gerekecektir.
Neden Terliyoruz:
- Sıcaklık
- Hormonlar
- Duygular
- Fiziksel aktivite veya egzersiz
Terleme Tedavisi Botoxu Sırasında Ne Bekleyebilirim?
- Enjektör, ürünü cildinize enjekte etmek için çok ince bir iğne kullanacaktır. Geçici bir rahatsızlık olacak. Gerekirse rahatsızlığı azaltmak için tedaviden önce buz sağlayabiliriz.
Botoks ile Terleme Tedavisi Sonra Ne Bekleyebilirim?
Enjeksiyon bölgelerine masaj yapmamanızı veya cilde bastırmamayı tercih ederiz. Bu, morarma ve şişme olasılığınızı artırabilir. Ayrıca tedavinizin yapıldığı gün yorucu egzersiz yapmaktan, aspirin, ibuprofen, alkol ve doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınmanızı öneririz.