Peki neden dudak dolgusu yaptırmalısınız? Sosyal hayatta, yüzümüzde ilk bakışta göze çarpan bölgelerimizden biri ağzımızdır. Dudaklarımız ve dişlerimiz, gülümsememiz ilk izlenim açısından oldukça önemlidir. Dudak dolgusu uygulaması ile birlikte, kişinin dudaklarında kaybedilen hacim geri kazandırılabilir, asimetri varsa bu asimetriler giderilebilir ve sonuç olarak doğru ellerde ve iyi bir işçilikle uygulandığı takdirde dudakların daha dolgun, hacimli ve yüze orantılı görünmesi sağlanıp, dudakların hattı net olarak belirginleştirilebilir. Bu uygulama kişiye özgüven ve rahatlık kazandıracaktır. Dudak dolgusu uygulaması ayrıca ağız/dudak kenarında oluşan kırışıklıkların giderilmesinde de etkin bir rol oynar. Bu kırışıklıklara özellikle sigara içen bireylerde daha sık rastlanır fakat genetik faktörler de kırışıklıklarda rol oynar.
Dudak Dolgusu Yaptırmak Zararlı mıdır?
Dudak dolgusu yaptırmak kesinlikle zararlı değildir. Bu uygulamayı mutlaka bir klinikte, bir uzman doktora yaptırmalısınız. Doktor olmayan kişiler tarafından uygulanan dolgular bireylerde hiç istenmeyen ciddi komplikasyonlara neden olmaktadır. Dudaklara enjekte edilen bu dermal dolgular hyalüronik asit olarak adlandırdığımız, vücudumuzda hali hazırda bulunan bir maddenin işlenip dolgu haline getirilmesinden elde edilir ve vücudumuz zamanla bu yapılan dolguyu eritir.
Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanabilir veya Uygulanamaz?
Dudak dolgusu, 18 yaş ve üzeri, cinsiyet farketmeksizin, dudaklarında asimetri bulunan, dudakları ince olan ve daha dolgun gözükmesini arzu eden, yaş aldıkça ve dış etkenlere de bağlı olarak, ağız çevresinde oluşan kırışıklıkların giderilmesini isteyen, dudaklarda kaybolan hacmini geri kazanmak isteyen her bireye güvenle uygulanabilir. Hamile kadınlara botoks ve dolgu yapılmamaktadır.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu uygulaması öncesinde hastanın dudaklarına kremle lokal anestezi uygulanıp, bölgenin uyuşması için bir süre beklenir. Sonrasında doktorun yöntemine göre küçük bir iğne veya ucu künt kanülle dermal dolgu dudaklara enjekte edilmeye başlanır. Bu yaklaşık 15-30 dakika sürecek olan bir işlemdir. Dolgu uygulandıktan hemen sonrasında değişimi görebilirsiniz. Uygulama sonrasında günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Uygulamayı yaptırdıktan 2 hafta sonrasında tekrar kontrole gitmeniz gerekir, doktor uygun görürse rötuş yapılır.
Dudak Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci
Dudak dolgusu uygulamasını yaptırdıktan sonra ödem ve ufak morlukların meydana gelmesi çok olası ve normaldir. İyileşme süreci kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama 1 hafta gibi bir sürede ödem ve morluklar geçer ve 2. haftada dolgular oturmaya devam eder. Her geçen ay daha da oturmuş ve iyi görünür. Dudak dolgusu yaptırdıktan sonraki görüntüye gözümüz aynada çabucak alışır. Ödem ve morlukların iyileşme sürecini hızlandırıp desteklemek için doktorumuzun tavsiye edeceği kremler kullanılmalıdır ve dudaklara masaj yapılmalıdır, böylece dolgu oturacaktır. Uygulama sonrası 2-3 saat kadar bir şeyler yiyip içmemenizi tavsiye ederiz. Çok fazla mimik kullanmamalı, dudakları zorlamamalısınız. Uygulanan dudak dolgusu, bireylerin metabolizmasına ve dış etkenlere, yaşam biçimi ve alışkanlıklarına da bağlı olarak 6-12 ay arası dayanabilir. Bir kaç kez yaptırdıktan sonra daha kalıcı hale gelmeye başlar.
Dudak Dolgusunun Fiyatı Nedir?
Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Dudak Dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.